455871
455871
455871
455871
455871

Pentagon: Baghdadi gubi kontrolu nad svojim borcima

  • , 03.11.2016., 21:14
  • Autor:
  • komentara

Vođa Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi gubi kontrolu nad svojim snagama u bitki za Mosul, rekao je u četvrtak jedan američki vojni časnik.

 
 
 
 
Šijitski borci ulaze u selo južno od Mosula (Foto: AFP)
Šijitski borci ulaze u selo južno od Mosula (Foto: AFP)

Islamska država ranije je objavila audio-poruku navodno od samog Baghdadija u kojoj on poziva svoje sljedbenike da se ne povlače.

Pukovnik John Dorrian, glasnogovornik američke koalicije koja se bori protiv džihadista u Iraku i Siriji, rekao je da vojska nije službeno provjerila autentičnost snimke, ali je istaknuo da je "očito" riječ o pokušaju Islamske države da komunicira s borcima.

"Jedna od zanimljivih stvari koju smo uočili u engleskom prijevodu poruke je da Bagdadi kaže : 'Nemojte se boriti međusobno'", rekao je.

"To je vrsta stvari koju govori vođa koji gubi zapovjedništvo i kontrolu i sposobnost da zadrži sve na istoj liniji. Ne vjerujemo da će uspjeti." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se