Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivaju dva američka dužnosnika

SAD će napokon otkriti koliko točno vojnika imaju na tlu Sirije

Američki vojnici (Foto: Arhiva/AFP)
Američki vojnici (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Pentagon će vjerojatno idućih dana objaviti da s eu Siriji nalazi oko 2000 vojnika vojske SAD-a, rekla su dva američka dužnosnika u petak nakon što je vojska priznala da je ranije naveden premali broj američkih vojnika u toj zemlji.

Vojska SAD-a je ranije javno rekla da u Siriji ima oko 500 vojnika, većinom kao podrške Sirijskim demokratskim snagama kurdskih i arapskih milicija koje se bore boriv Islamske države na sjeveru zemlje.

Pročitajte i ovo Pothranjeno dijete - 3 užasu se ne nazire kraj Biden odugovlači: "Djeca u Gazi umiru od pothranjenosti i spašavanje njihovih života pitanje je sati" Izvješće Pentagona tvrdi da su opaženi NLO-i obični objekti i fenomeni Ništa od malih zelenih Pentagon o opaženim NLO-ima: "U popularnoj kulturi vlada narativ..."

Dvojica američkih dužnosnika su, pod uvjetom da ostanu neimenovani, rekli da bi Pentagon već u ponedjeljak mogao objaviti da je u Siriji nešto malo više od 2000 vojnika SAD-a. Oni su rekli da je uvijek moguće da se uslijed promjena u posljednji trenutak odgodi ta objava.

To nije povećanje broja vojnika nego točniji način brojanja jer brojke često fluktuiraju.

Sustav brojanja vojnika (FML) uveden je u Iraku i Siriji tijekom mandata bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame kao oblik nadzora nad vojskom.

No brojke ne odražavaju uvijek razmjere angažmana SAD-a na terenu jer zapovjednici često nalaze načine da zaobiđu ograničenja, katkad privremeno dovodeći snage ili unajmljujući više ljudi od ugovarača. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene