Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zataškani slučajevi

Pedofilski skandal u SAD-u: Vođe izviđača 20 godina silovali dječake!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države jučer su ostale šokirane nakon što je u javnost dospjelo više od tisuću dokumenata koji dokazuju dugogodišnje zlostavljanje dječaka u organizaciji Boy Scouts of America.

Jučer je u sklopu građanske tužbe pušteno nekoliko tisuća stranica dokumenata koji svjedoče o desetljećima seksualnog zlostavljanja dječaka unutar izviđačke organizacije Boy scouts of America od strane vođa izviđača i civilnih volontera. Spisi sadrže i dokaze o svim ljudima koji su bili upleteni u ovaj skandal prikrivajući dokaze i zataškavajući masovna zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla" Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba

Na sudu je predstavljeno čak 1.247 dokumenata koji opisuju zlostavljanje mladih izviđača između 1965. i 1985. godine, a u dvije trećine slučajeva bila je upletena i policija. 'Ovi su se dokumenti samo gomilali, od desetina, preko stotina i sad do nekoliko tisuća. Oni nam sada pružaju informacije o tome kako su se pedofili infiltrirali u jednu od najvećih organizacija za mlade u SAD-u', rekao je odvjetnik Mike Pfah.

>> Priznanje australske Crkve: Svećenici su zlostavljali 620 djece!

Dokumenti o zlostavljačima dugo su se čuvali u središnjici u Teksasu kako bi se spriječilo pedofile da nakon izbacivanja ponovno uđu u organizaciju u nekom drugom gradu. Neko su vrijeme pedofilima dopuštali povratak u izviđače nakon što bi odradio psihijatrijsko liječenje, no pokazalo se da su se unatoč liječenju vratili starim navikama, piše Reuters.

'Postoje slučajevi u kojima su neki naši članovi zlorabili svoj položaj i zlostavljali djecu i u nekim slučajevima mi, kao organizacija, nismo reagirali dovoljno dobro kako bismo zaštitili djecu', kaže predsjednik Boy scouts of America Wayne Perry koji ističe kako je ova organizacija danas vrlo sigurna. Pri zapošljavanju vrše temeljitu istragu o kandidatu, te zabranjuju kontakt mladih izviđača s vođama na samo, uvijek se sastaju u grupama.

Inače, organizacija Boy Scouts of America osnovana je još davne 1910. godine s ciljem d dječake kroz igru i učenje pripreme za životne izazove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene