Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pedofil zatražio kastriranje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilnik koji je prije četiri godine silovao djevojčicu u jednoj novosadskoj srednjoj školi i koji se zbog toga još uvijek nalazi u zatvoru, ovih dana iznenadio je suca Vrhovnog suda žalbom.

U žalbi piše kako bi želio da mu se kirurškim putem odstrane testisi kako ne bi ponovio kazneno djelo kada se uskoro nađe na slobodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija prisilili dečka da gleda Zbog stravičnog grupnog silovanja djevojčice u Italiji predlažu kemijsku kastraciju: "Postoji samo jedan lijek" Slika nije dostupna Predložena kemijska kastracija Evo koliko u Hrvatskoj ima registriranih pedofila

'To je neka sila koja me tjera, to je nešto jače od mene i zato tražim da me kastriraju medicinskim putem', napisao je u žalbi Vrhovnom sudu Srbije.

Umjesto da traži blažu kaznu kao većina robijaša i moli za uvjetnu slobodu  on je predložio sucima da mu u u zatvorsku ćeliju pošalju liječnika koji će mu kirurškim putem odstraniti dio tijela koji smatra odgovornim za svoje zločinačko ponašanje. 

No, katracija nije predviđena ni jednim zakonom, ni kao kazna ni kao mjera sigurnosti, iako mnogi smatraju da je to jedini lijek za silovatelje. 

'Sjećam se suđenja muškarcu kojem se sudilo za sedam silovanja. Tužitelj ga je u zadnjoj rečenici pitao: 'Kako da ga spriječimo da ne siluje kada izađe iz zatvora? A on je rukama signalizirao na kastraciju. Pamtim jedan slučaj, negdje u Šumadiji, gdje je cijelo selo jurilo manijaka. Kada su ga uhvatili, počeli su ga motikama udarati između nogu, ali tada je stigla policija i spriječila linč', kaže sugoovornik Kurira, dugogodišnji  sudac.

'Čuli smo nedavno, poslije silovanja predavačice u Beogradu, da skandinavske zemlje propisuju kemijsku kastraciju, odnosno hormonsku terapiju kojom potpuno nestaje spolni nagon', dodaje sudac.

Pedofil koji je tražio kastraciju, prije četiri godine ušao je u kabinu ženskog WC-a srednje škole i čekao da zvono oglasi kraj sata i početak malog odmora. Zaključao je vrata, pritajio se i osluškivao.  

Djevojčice su, ništa ne sluteći,  čekale red ispred druge kabine jer je ta bila zauzeta. Kada se školsko zvono ponovo oglasilo i žamor utihnuo, zadnja djevojčica u kabini WC-a povukla je vodu i brzo otvorila vrata. Manijak joj je stavio ruku na usta, rekao joj da šuti jer ima nož i silovao ju u školskom zahodu. Ubrzo je uhićen i optužen. 

Ispostavilo se da je riječ o osobi koja ponavlja djelo, naime, već je odležao kaznu  za silovanje maloljetnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene