Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanska tradicija

Patnja sa smješkom na licu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres, tsunami, eksplozije u nuklearkama mnogim su Japancima uništili živote. No ni nakon svih katastrofa, u Japanu nema meteža, očaja, panike ili nasilja.

Japanska tradicija ne dozvoljava im da izgube obraz, već na niskim temperaturama, bez krova nad glavom, mirno čekaju u redu za hranu, vodu i odjeću, piše Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

Čak i kada govore kako su izgubili dom, imaju osmijeh na licu. To je zato jer su povučeni kada je riječ o izražavanju osobnih emocija i ne žele druge opterećivati, pojasnila je Pia-Tomoko Meid, predsjednica Njemačko-japanskog društva.

>> Nadomak katastrofi: 70 ljudi pokušava rashladiti šipke reaktora

Iako Europljanima izgleda kao da ne žele pomoć izvana, Meid za Deutsche Welle pojašnjava kako zapravo Japanci ne žele reći dođite, a bez da znaju kamo će te ljude smjestiti, jer to su ipak japanski gosti. A ne smjestiti gosta za njih bi bilo gubljenje obraza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene