Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bye-bye Silvio'

Tisuće slavile u Italiji: Berlusconi podnio ostavku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi je podnio ostavku, potvrđeno je sinoć iz ureda talijanskog predsjednika Napolitana. Tisuće ljudi u Rimu slavile su njegov odlazak.

Prethodno je talijanski parlament prihvatio paket ekonomskih mjera čime je otvorio put ostavci Berlusconija i formiranju nove vlade. Podsjetimo, Berlusconi je obećao da će dati ostavku kada i donji dom parlamenta prihvati nove mjere koje nalažu europski partneri, kako bi se vratilo povjerenje tržišta u talijanske javne financije.

Pročitajte i ovo Pogreb Silvija Berlusconija - 4 Pokopan Berlusconi FOTO Podjele i na dan pogreba: "Bio je čovjek sa željom za životom, željom za ljubavi" Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

>> Prisjetite se najvećih gafova Silvija Berlusconija za kraj

>> Zahvaljujući Berlusconiju upoznali smo i nju - fatalnu Ruby!

Sada je otvoren put predsjedniku Napolitanu da imenuje novog mandatara, a očekuje se da će to biti bivši europski povjerenik Mario Monti.

Vladajuća stranka 'Narod slobode' (PdL - Popolo della liberta) okupljena oko Berlusconija je izrazila spremnost poduprijeti prijelaznu vladu pod vodstvom Marija Montija. Međutim, PdL traži da nova vlada vodi državu na ograničeno vrijeme.

No Berlusconijev snažni saveznik, desno populistička Lega Nord ne želi poduprijeti prijelaznu vladu s Montijem kao premijerom i traži prijevremene izbore.

Na ulicama glavnoga talijanskog grada su se okupljali prosvjednici, izvikujući 'Ostavka, ostavka' i ističući talijanske zastave te transparente na kojima piše 'Bye-bye Silvio' ili jednostavno 'Nestani!' i 'Konačno!'.

Najviše se prosvjednika okupilo ispred palače Chigi, sjedišta talijanske vlade, a dio ih se okupio ispred Quirinalea, sjedišta predsjedništva države. Neki su se prosvjednici okupili pred Cavaliereovom vilom Grazioli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene