Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku potraga

Pariz: U eksploziji četverokatnice poginulo dijete i 80-godišnjakinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna četverokatnica u sjeveroistočnom predgrađu Pariza srušila se uslijed eksplozije u nedjelju ujutro i pritom je poginulo dijete i starija žena, priopćile su francuske vlasti.

Dvanaest osoba, među kojima četiri teško ozlijeđene, izvučeno je iz ruševina zgrade, izjavio je glasnogovornik vatrogasaca Gabriel Plus. Eksplozija se dogodila oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu u sjeveroistočnom predgrađu Pariza.

Pročitajte i ovo Gori zgrada u Valenciji - 1 Više je ozlijeđenih VIDEO/FOTO Drama u Valenciji, vatra guta zgradu od 14 katova: "Ovo je sablasno" Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život?

Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, koji je došao na mjesto eksplozije, izjavio je da izgleda da je eksploziju prouzročilo curenje plina, ali da još ne može potvrditi tu teoriju.

Kod zračne luke u Frankfurtu eksplodirala bomba, ostao krater dubok 3 metra!

'Pokušali smo izvući ljude iz ruševine, izvukli smo 4 dječaka i njihovu majku. Plakala je, željela ih je vidjeti. Kad su napokon bili oko nje, smirila se. Mislim da će oni biti dobro', kazao je Arafet Brahim za Reuters, jedan od susjeda koji od jutra pomaže policiji i vatrogascima.

'Izvukli smo i tijelo 8-godišnjaka, a starija je žena kasnije umrla', dodao je Brahim. Vatrogasci su iz ruševina izvukli i tijelo 80-godišnje žene bez svijesti, no nedugo nakon izvlačenja, žena je umrla.

'Sve ovo je strašno, nema riječi kojima mogu opisati ovu katastrofu', rekao je Brahim.

Pod ruševinama bi još moglo biti desetak ljudi i u tijeku je spasilačka operacija, kazao je vatrogasac Plus dodavši da je riječ o petero odraslih i petero djece. (Hina/ M.G)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene