Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo Parižani!

RADIKALNA ZABRANA Parizom od 11 sati ne prometuje niti jedno vozilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski čelnici žele ne samo rasteretiti središte grada od prometa vozila već i potaknuti biciklistički prijevoz.

Prostrane pariške avenije koje uobičajeno vrve automobilima u nedjelju su utihnule, a buka od automobia i motora ustuknula je pred brojnim pješacima koji su izašli u nedjeljnu šetnju, javlja dpa i dodaje da su gradske vlasti u brojnim četvrtima Pariza zabranile promet od 11 ujutro do šest sati navečer kako bi upozorili na proglem zagađenja zraka.

Pročitajte i ovo Prljave tablice na automobilima; ilustracija - 1 Loš trik Zaprljate li ih, mogli bi vam iz novčanika izbiti priličnu svotu: Kazne se penju do 1990 eura! Ilustracija zbog pumpe za gorivo Dva i pol milijuna vozila poznate marke povlači se u SAD-u

Ta je inicijativa, predvođena gradonačelnicom Anne Hidalgo, pokušaj smanjena zagađenja u zakrčenoj metropoli koja će za dva mjeseca biti domaćin međunarodnog summita o klimi.

Hidalgo je htjela pokazati da grad može funkcionirati i bez automobilskog prometa, uz iznimku kola hitne pomoći i dostavnih automobila. Policija je uspostavila kontrolne punktove kako bi bila sigurna da se zabrana poštuje za sva ostala vozila.

Misteriozna droga koja od ljudi čini 'zombije' pojavila se u Parizu

Gradski čelnici žele ne samo rasteretiti središte grada od prometa vozila već i potaknuti biciklistički prijevoz. Pariz u odnosu na ostale europske prijestolnice nije prigrlio bicikle, no gradske vlasti će u idućih pet godina proširiti biciklističke staze u cilju promicanja bicikla kao gradskog prijevoznog sredstva.

AIRparif, tvrtka koja u Francuskoj mjeri zagađenje i kvalitetu zraka priopćila je da je primjerice u ožujku, kada je grad bio obavijen gustim smogom, indeks zagađenja zraka iznosio 78 od 100, dok se u nedjelju, nakon samo kratke zabrane prometa, očekuje indeks 4. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene