Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Al-Omar

Paravojske u Siriji tvrde: U ofenzivi protiv Islamske države osvojili smo najveće naftno polje u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paravojske koje podržavaju Sjedinjene Države objavile su u nedjelju da su osvojile najveće naftno polje u Siriji u ofenzivi protiv Islamske države (IS) na istoku te bliskoistočne zemlje.

Sirijske demokratske snage (SDF) otkrile su kako su u ranim satima preuzele kontrolu nad naftnim poljem al-Omar na istočnoj obali Eufrata.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Slika nije dostupna Uporište džihadista Najmanje 32 pripadnika IS-a ubijena u zračnim napadima u Raki

Ono se nalazi oko deset kilometara sjeverno od grada al-Mayadina koji su vladine snage i njezine saveznice osvojile ranije ovog mjeseca. Taj je grad postao snažna baza militanata IS-a nakon što su ih sirijske proameričke snage protjerale iz Rake.

Rusija je tu koaliciju predvođenu SAD-om optužila da je Raku "izbrisala s lica Zemlje", kao što su SAD i Velika Britanija bormardiranjem uništile njemački grad Dresden 1945.

Rusko ministarstvo obrane, koje je i samo često moralo odbacivati optužbe aktivista i zapadnih političara zbog bombardiranja sirijskih civila, smatra kako se Zapad žuri pružiti financijsku pomoć Raki, nekadašnjoj prijestolnici Islamske države u Siriji, kako bi sakrila svoje ratne zločine.

General Igor Konašenkov, glasnogovornik ministarstva, priopćio je kako je prije sukoba u Siriji u Raki živjelo oko 200 tisuća ljudi, no da ih je ostalo samo 45 tisuća.

Snage potpomognute SAD-om su pobjedu nad Islamskom državom u tom gradu objavili prošlog tjedna nakon četiri mjeseca borbe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene