Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg od pravomoćne presude

Paravinju su uhvatile i Slovenija i Njemačka i opet je pušten na slobodu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja pravomoćno je osuđen 2003. godine u Srbiji na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja sredinom 90-ih na području Srijemske Mitrovice, javlja beogradski Blic.

Paravinja je prije pravomoćne presude pobjegao u Hrvatsku jer je znao da RH ne izručuje svoje državljane. U Hrvatskoj se zaposlio kao vozač, a kada se nije vratio u Srbiju na odsluženje kazne za njim je raspisana međunardona tjeralica.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo

Na temelju te tjeralice Paravinja je uhićen 2006. godine u Sloveniji, a u zemlju je ušao kao vozač kamiona, piše beogradski Blic. Kada je odveden na sud ponudio je jamčevinu pa je pušten na slobodu i opet se vratio u Hrvatsku.

Kako piše Blic, Paravinja je prije tri godine vozio u Njemačku gdje je policija utvrdila da je za njim raspisana srpska crvena tjeralica. No, umjesto izručenja i Njemačka je Paravinju pustila na slobodu. Od tada je mirno živio u Hrvatskoj, sve do 7. lipnja kada je nestala 17-godišnja Drnišanka Antonia Bilić.

Nakon nekoliko dana potrage Dragan Paravinja uhićen je danas 2,5 kilometara od kuće svog ujaka, u blizini kuće prema obroncima planine Motajice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene