Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bertone tvrdi

'Papu neće zastrašiti skandal zbog curenja dokumenata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papu Benedikta XVI. neće zastrašiti skandal koji je izbio zbog curenja dokumenata i uzdrmao Vatikan, rekao je u ponedjeljak vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone s svom prvom javnom komentaru, kako je rekao, o 'divljih i ciljanih' napada na Papu i Crkvu.

Kardinal Tarcisio Bertone smatra se glavnom metom do sada neviđene kampanje curenja dokumenata koja je dovela do uhićenja Papinog sobara 23. svibnja. Mnogi upućeni u odnose u Vatikanu kažu da je sobar samo žrtveni jarac u mnogo široj borbi u Vatikanu između Bertoneovih saveznika i neprijatelja.

"Instrumentalizirani napadi su uvijek postojali (unutar crkve)... no ovoga puta ti napadi izgledaju izravniji, povremeno čak i divlji, ranjavajući i organizirani", rekao je Bertone u razgovoru za talijansku državnu televiziju RAI.

"Želim naglasiti da je Benedikt XVI., kao što svi znaju, blag čovjek velike vjere i molitve. Sigurno nije zastrašen bilo kakvim napadima", rekao je. "Ono što je najtužnije je kršenje privatnosti Svetoga Oca i njegovih najbližih suradnika. No želio bih reći da ovo nisu nisu bili, i niti jesu, dani podjele nego jedinstva".

Međutim, u znaku da bi skandal mogao produbiti list La Repubblica objavila je u nedjelju nove dokumente koji pokazuju da sobar Paolo Gabriele nije bila jedna osoba u posjedu povjerljive vatikanske korespodencije. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene