Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Krenuti, a ne čekati"

Papina poruka na Sveta tri kralja: Upoznat ćemo Isusa ako prevladamo svoj strah od rizika

Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Papa Franjo (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Dobar kršćanin "neće sjediti" i čekati da se stvari dogode, već bi trebao činiti dobro "čak i kada se to od njega ne zatraži", rekao je papa Franjo u subotu predvodeći euharistijsko slavlje na blagdan Bogojavljenja.

"Isus je sebi dopustio da ga pronađu oni koji su ga tražili, ali da bismo mi pronašli njega, moramo ustati i krenuti - ne sjediti, već riskirati; ne čekati, već krenuti", rekao je papa Franjo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Želimo li pronaći Isusa, moramo prevladati naš strah od rizika, naše samozadovoljstvo i naše nemarno odbijanje da zatražimo više od života", dodao je Papa.

Papa Franjo je predvodio misu u bazilici sv. Petra na blagdan Bogojavljenja 6. siječnja na koji su se, prema evanđelju po Mateju, sveta tri kralja došla pokloniti novorođenom Isusu. U Italiji i mnogim katoličkim zemljama na taj blagdan razmjenjuju se darovi u spomen na zlato, tamjan i smirnu koje su kraljevi darovali Isusu.

Papa Franjo pozvao je vjernike da ovaj blagdan slave tako što će biti nesebični.

"Čineći dobro bez obzira koliko to stoji, čak i onda kada nas to ne traže, čak i kada ništa zauzvrat ne dobijemo, čak i kada je to neugodno: To je ono što Bog traži", rekao je.

"Bog nas traži da podarimo nešto najmanjemu od naše braće i sestara. Tko su oni? To su oni koji ne mogu ništa dati zauzvrat: potrebiti, gladni, stranci, zatvorenici, siromašni", rekao je papa Franjo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene