Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24. međunarodno putovanje

Papin put u Libanon čin je velike hrabrosti i nade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pastoralni pohod pape Benedikta XVI. u Libanon od 14. do 16. rujna "čin je velike hrabrosti i nade", rekao je glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Jedan od povoda tog, 24. međunarodnog putovanja pape Benedikta XVI. otkako je na čelu Rimokatoličke crkve jest potpisivanje i objava apostolske ekshoratcije za Bliski istok, sastavljene nakon sinode bliskoistočnih biskupa u Vatikanu 2010. godine.

Otac Lombardi je u vatikanskom tjedniku Octava Dies objavio da je Libanon, zemlja s velikom katoličkom zajednicom, izabrana za objavu dokumenta prije nego što je stanje u Siriji preraslo u otvoren i krvavi sukob.

Pročitajte i ovo David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka" Izraelski napad na libanonsko selo Kfar Kila Odmazda zbog gubitaka Neuspješan uzvrat? Na vojnu bazu u Izraelu lansirali dronove, no nije prijavljena šteta ni stradanje žrtava

>> 'Prije Srbije Papa bi trebao posjetiti Jasenovac'

"To ne dovodi u pitanje putovanje, ali je dio konteksta u kojem su problemi, utvrđeni prije dvije godine na sinodi o Bliskom istoku u Rimu, postali još izraženiji", objasnio je Lombardi. Kao primjere naveo je pitanja suživota vjerskih i religioznih skupina, dijaloga s islamom i judaizmom, emigracijom kršćana, vjerskom slobodom i demokracijom.

Iako je kontekst "bitno drugačiji od vremena sinode, angažman Crkve u tom području postao je još hitniji i teži, a Papina nazočnost i njegove smjernice još dragocjenije", kazao je Lombardi.

Na kraju je izrazio žaljenje što svijet ne shvaća koliko "geopolitčke napetosti i ambicije imaju tragične posljedice za sukobe na Bliskom istoku". (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene