Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obzira na broj ticala

Papin astronom: Krstio bi izvanzemaljce, ako bi oni to zatražili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papin astronom krstio bi izvanzemaljce, ako bi ga oni zamolili. Čak nije važan ni broj ticala koje imaju, jer sigurno posjeduju dušu, smatra Guy Consolmagno.

Tvrdi da bi bio presretan kada bi ljudi pronašli 'inteligentan život' među zvijezdama. 'Tradicionalna definicija duše je da postoji inteligencija, slobodna volja, sloboda ljubavi i donošenja odluka. Svaki entitet, bez obzira koliko ticala ima, ima i dušu. No, da li bi krstili te izvanzemaljce? Samo ako bi oni to zatražili', rekao je Consolmagno tijekom svog govora na Britanskom znanstvenom festivalu u Birminghamu, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Krštenje filipinske djece - 4 novi početak U ovoj zagrebačkoj crkvi ove godine kršteno je više filipinske nego hrvatske djece: U nedjelju rekordan broj Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno"

>> Papa: 'Zbog vjere u znanost više ne čujemo Boga'

Kaže da je Vatikan svjestan najnovijih istraživanja na tom području, no negira ideje o inteligentnom dizajnu, pseudoznanstvenoj verziji stvaranja svijeta. 'Tu riječ koristi uska grupa fundamentalista u Americi i to u promijenjenom smislu nego što je to bilo prvotno. To je loša teologija, koja Boga opet pretvara u poganskog boga grmljavine'. Studentima znanosti je naglasio: 'Svijet treba dobre znanstvenike, ali znanstvenički pogled postaje opasno uzak ako zanemaruje religijsku dimenziju života'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene