Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Barrosom i van Rompuyom

Papademos u ponedjeljak s čelnicima Europske unije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi grčki premijer Lucas Papademos sastat će se u ponedjeljak u Bruxellesu s čelnicima Europske unije, priopćio je njegov ured.

Papademos će se sastati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog vijeća Hermanom van Rompuyom. Europska komisija ponovila je danas da se Grčka mora pismeno obvezati na provedbu reformi, nakon što je konzervativni vođa Antonis Samaras kazao da on nema namjeru potpisivati takve izjave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare

>> Lucas Papademos novi grčki premijer

Samaras, čelnik glavne grčke konzervativne stranke, u ponedjeljak je izjavio kako njegova stranka Nova demokracija neće glasovati ni za kakve nove mjere štednje te je dodao kako smatra bi se politika čiju provedbu zahtijevaju međunarodni zajmodavci trebala izmijeniti.

Dodao je da ne namjerava potpisati pismo kojim se obvezuje na oštre mjere štednje, kako od Grka traži EU-ov povjerenik za ekonomske i monetarne poslove Olli Rehn te kako smatra da će verbalni pristanak biti dovoljan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene