Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa zahvalio Bushu što se zauzima za moralne vrijednosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. izrazio je svoju "zahvalnost" američkom predsjedniku Georgeu Bushu, kojeg je primio u Vatikanu, na "njegovu zauzimanju za temeljne moralne vrijednosti", priopćila je Sveta Stolica.

Tijekom njihova razgovora u četiri oka koji se, što inače nije običaj, održao u srednjovjekovnoj Tvrđavi svetoga Ivana u Vatikanskim vrtovima, Papa i Bush su razgovarali o "važnim međunarodnim pitanjima", među kojima se navode "američko-europske veze, Bliski istok, mirovni proces u Svetoj zemlji, globalizacija, prehrambena kriza, međunarodna trgovina i aktualizacija milenijskih ciljeva".

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Kako navodi Sveta Stolica, Benedikt XVI. je ponovo zahvalio predsjedniku Bushu na "njegovu iznimno srdačnom dočeku u Sjedinjenim Državama i u Bijeloj kući tijekom posjeta u travnju i na njegovu zauzimanju za obranu temeljnih moralnih vrijednosti". 


Susret Pape i američkog predsjednika, treći u godinu dana, trajao je sat vremena. 

>> Bush se susreo s Papom u Vatikanu

Iz Rima je američki predsjednik otputovao u Pariz, gdje ga očekuje susret s francuskim kolegom Nicolasom Sarkozyjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene