Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet jednog pape

Papa u trodnevnom posjetu Cipru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. otputovao je iz Rima u trodnevni posjet Cipru, prvi posjet jednoga pape toj zemlji.

Papa bi u petak popodne trebao stići u Pafos, grad na jugozapadu Cipra, gdje je predviđeno ekumensko slavlje na jednom od mjesta na kojemu je propovijedao sveti Pavao. U subotu i nedjelju Papa će boraviti u Nikoziji gdje će predvoditi dvije mise.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

U nedjelju nakon mise, koju će predvoditi u Palači sportova, Papa će predstavnicima Katoličke i pravoslavnih crkava predati radni dokument sinode biskupa za Bliski istok, koja će biti održana u listopadu u Vatikanu. Tijekom boravka na Cipru Benedikt XVI. će se sastati s poglavarom Ciparske pravoslavne crkve Krizostomom II.

Putovanje na Cipar je 16. inozemno putovanje Benedikta XVI. u pet godina pontifikata. Ciparska crkva jedna je od najstarijih na svijetu, smatra se da je osnovana 46. godine, neposredno nakon dolaska svetog Pavla na otok. Danas se 90 posto stanovništva na grčkom dijelu otoka izjašnjava pravoslavnim kršćanima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene