Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet

Papa u prvom posjetu rimskoj sinagogi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI u nedjelju je bio u svom prvom posjetu rimskoj sinagogi za koji se nada da će postati važna točka u katoličko-židovskim odnosima.

Benediktov posjet rimskoj sinagogi duboko je podijelio rimsku židovsku zajednicu nakon što je prošlog mjeseca donio odluku kojom je približio papu Pija XII proglašenju svecem. Mnogi Židovi kažu da je Pio XII, koji je bio na čelu katoličke crkve od 1939. do 1958., nije učinio dovoljno da pomogne Židovima koje je progonila nacistička Njemačka. Papu su na dolasku u sinagogu u dvosatni posjet pozdravili rimski i međunarodni židovski čelnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće"

Čelnik talijanske židovske zajednice je Papi za posjeta izravno rekao da je njegov prethodnik iz razdoblja Drugog svjetskog rata trebao istupiti protiv holokausta. 'Šutnja Pija XII pred holokaustom još boli jer se nešto trebalo učiniti', rekao je Papi Riccardo Pacifici, predsjednik rimske židovske zajednice, uporabivši židovski riječ za holokaust - Shoah. 'To možda ne bi zaustavilo vlakove smrti, ali bi poslao signal, riječ krajnje utjehe, ljudske solidarnosti, onoj našoj braći odvezenoj u peći Auschwitza', rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene