Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo će sigurno pamtiti

Pogledajte što je Papa doživio na 'crvenoj' Kubi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVII stigao je na Kubu, a Raul Castro pripremio mu je doček kao nitko do sada i koji će zasigurno dugo pamtiti.

Grmljavina topova i državni vrh dočekali su Papu u u zračnoj luci u Santiagu. Posebnu dobrodošlicu poželio mu je predsjednik Raul Castro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 500.000 Kubanaca Papa u Havani zatražio veće slobode za Crkvu Slika nije dostupna Susret s Castrom Papu na Trgu revolucije dočekale stotine tisuća ljudi

On će kasnije u papamobilu proći kroz grad i slaviti misu na otvorenom, nakon čega će poći u svetište Gospe od milosrđa u El Cobreu, tridesetak kilometara dalje, gdje će provesti noć.

>> Papa i Castro raspravljat će o marksizmu i vjeri, a na Kubi je i Chavez...

Nakon kratkog posjeta svetištu u utorak ujutro, po lokalnom vremenu, Sveti Otac će zrakoplovom doputovati u Havanu gdje će ga predvečer službeno primiti Raul Castro, nakon čega će večerati s kubanskim biskupima.

U srijedu ujutro Benedikt XVI. će održati svečanu misu na poznatom Trgu revolucije u Havani, a zatim će u zračnoj luci održati oproštajni govor prije nego poslijepodne njegov zrakoplov poleti u Rim.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene