Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa se u Lourdesu prisjetio žrtava terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. sinoć je molio u svetištu Majke Božje u Lourdesu i od svijeta zatražio da ne zaboravi na žrtve terorizma i mržnje.

Papa je u Lourdes doputovao nakon što je prethodno vodio misu na otvorenom u Parizu za više od 250.000 vjernika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U izazovnoj kreaciji Madonna sramotila kći Lourdes na crvenom tepihu Slika nije dostupna Iako je glumac bio u Šibeniku Mala Lana Lourdes još nije upoznala svog oca Gorana Višnjića

U Lourdesu je Papa molio u pećini gdje se djevojčici Bernadette Soubiros ukazala Majka Božja 18 puta 1858. godine i popio vodu s izvora za koji vjernici smatraju da ima ljekovita svojstva.

Kasnije, tijekom procesije svijeća oko svetišta, Papa je desecima tisuća okupljenih rekao da ne zaborave na one u svijetu koji pate.

"Mislimo na nevine žrtve koje pate zbog nasilja, rata, terorizma i gladi, na one koji snose posljedice nepravde, katastrofa, mržnje i tlačenja, posljedice napada na njihovo ljudsko dostojanstvo, na njihovu slobodu djelovanja i mišljenja", rekao je.

Papa je govorio dva dana nakon sedme godišnjice napada 11. rujna na Sjedinjene Države.

Benedikt XVI. će provesti tri dana u marijanskom svetištu Lourdesu, koje ove godine obilježava 150. obljetnicu Gospina ukazanja. U nedjelju će služiti misu na kojoj se očekuje 200.000 vjernika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene