Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SAD-u

Papin tajni sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo tajno se sastao sa službenicom u Kentuckyju koja je osuđena jer odbija dati dozvole za brak istospolnim parovima te joj dao riječi ohrabrenja, rekao je njezin odvjetnik postaji CBS News.

Mat Staver, odvjetnik i osnivač Vijeća slobode, rekao je da se Papa sastao s matičarkom Kim Davis iz okruga Rowan i njezinim suprugom u vatikanskom veleposlanstvu u Washingtonu prošli četvrtak tijekom svojeg posjeta Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu Papa Franjo Instrumenti života Papa pozvao na manje trošenje novca za vojsku: "Ohrabrimo ljude da polože oružje"

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi rekao je da on ne bi želio ni potvrditi niti opovrgnuti izvješće.

Staver je rekao da njegov tim do sada nije htio objelodanjivati vijest o sastanku kako bi spriječio upletanje u širu Papinu poruku tijekom njegova posjeta Sjedinjenim Državama.

NAJIZRAVNIJE OČITOVANJE Na kraju posjeta SAD-u Papa progovorio o istospolnim brakovima

Zbog toga nismo htjeli prekriti značenje Papina posjet izvješćujući o sastanku s Kim Davis, rekao je Staver u intervjuu CBS-u u utorak.

Papa je tijekom razgovora rekao Davis da "ostane jaka", kazao je Staver.

Vrativši se s desetodnevnog puta po Sjedinjenim Državama Papa je novinarima u ponedjeljak rekao da vladini dužnosnici imaju "ljudsko pravo" odbiti izvršenje dužnosti ako im tako nalaže savjest. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene