Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Portugala

Papa se po dolasku u Fatimu pomolio u kapeli ukazanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u srijedu, odmah po dolasku u Fatimu, otišao se pomoliti u Kapelu ukazanja, gdje je odao počast svom prethodniku Ivanu Pavlu II. koji je ovo svetište triput posjetio.

Helikopter sa Svetim Ocem sletio je u srijedu predvečer na gradski stadion u Fatimi, pošto je nisko nadlijetao svetište, dok ga je pozdravljalo više desetaka tisuća hodočasnika koji su mahali zastavama i rupčićima. Papa je u papamobilu odmah otišao u Kapelu ukazanja podignutu na mjestu gdje se, po katoličkom vjerovanju, Gospa ukazala trima malenim pastirima 13. svibnja 1917. Duž toga puta tisuće vjernika pozdravljale su Papu mašući zastavama i rupčićima i kličući od sreće. Benedikt XVI. se u kapeli sabrao u šutnji, a zatim je izrekao molitvu klečeći ispred kipa Majke Božje kojoj je podario zlatnu ružu, kao što je učinio i papa Pavao VI. 13. svibnja 1967.

Pročitajte i ovo Molitelji na zagrebačkom glavnom trgu - 3 Prva subota u mjesecu Molitelji izašli na trgove hrvatskih gradova: Kleče i mole, a imaju jasan cilj Molitelji na zagrebačkom Trgu bana Jelačića - 3 Prva subota u mjesecu Završila molitva krunice: Na glavni zagrebački trg i ovog puta stigli prosvjednici i Ivan Pernar

Ivan Pavao II., siguran da mu je Gospa Fatimska spasila život u atentatu 13. svibnja 1981. u Rimu, podario joj je metak što ga je ispalio Ali Agca, koji je ugrađen u krunu kipa. Papa se u molitvi sjetio tih događaja: 'velika je utjeha za nas znati da si okrunjena, ne samo srebrom i zlatom naše radosti i naših nada, već i metkom koji je simbol naših briga i patnje'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene