Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To su sebični pokušaji'

Papa se odrekao svećenika koji u pitanje dovode celibat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. odrekao se svećenika koji su u pitanje doveli crkveno učenje o celibatu i ređenju žena.

Vrlo eksplicitno, što inače i nije slučaj, papa je kazao kako su svećenici koji dovode u pitanje crkvena učenja sebični zbog neposluha njemu kao autoritetu Katoličke crkve.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović MOLITVE UZ PAPU Ivana Petrović iz Rima o papi emeritusu Benediktu XVI.: "Posebno je bio nadahnut životom kardinala Alojzija Stepinca" Papa Benedikt XVI. - 1 U VATIKANU Preminuo bivši papa Benedikt XVI., mjesecima je teško govorio i bio fizički slab

>> Papa dobio dvometarsko čokoladno jaje, dao ga popravnom domu

Svoje odricanje papa je izrekao u homiliji povodom Velikog četvrtka tijekom kojeg se svećenici prisjećaju obećanja koje su dali kada su zaređeni.

'Pokušaji disidenata koji tvrde kako su motivirani brigom za Crkvu zapravo su očajnički pokušaji da učine nešto čime bi promijenili Crkvu u skladu sa svojim vlastitim željama i idejama', kazao je papa.

Još 2006. skupina austrijskih svećenika započela je s tzv. Pfaffer inicijativom kojom su pozvali na neposluh prema svećeničkom celibatu i otvaranje klera ženama kako bi se riješio problem nestašice svećenika. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene