Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove napetosti

Papa rehabilitirao osporavatelja holokausta i razljutio Židove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. rehabilitirao je biskupa koji osporava holokaust i tako na sebe navukao gnjev židovskih čelnika koji kažu da je tim potezom naškodio katoličko-židovskim odnosima i potaknuo antisemitizam.

Vatikan je objavio da je Papa izdao uredbu kojom ukida ekskomunikaciju onih biskupa tradicionalista koji su 1988. izbačeni iz Rimokatoličke crkve jer su se zaredili bez dopuštenja iz Vatikana.

Pročitajte i ovo Uz Dan Holokausta (Foto: Hina/Ivo Lučić) - 1 Uz Dan holokausta Zagrebačka tinejdžerica preživjela je najzloglasniji nacistički logor, u kojem je zvjerski ubijeno više od milijun ljudi Slika nije dostupna Jandroković održao govor Sabor obilježio Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta: Neka im je vječna slava!

Jedan od te četvorice, Britanac Richard Williamson često dovodi u pitanje nacistički holokaust i stradavanje milijuna europskih Židova. U izjavi emitiranoj u srijedu na švedskoj televiziji Williamson je rekao: 'Ja vjerujem da plinske komore nisu postojale', a u nacističkim koncentracijskim logorima poginulo je najviše tristo tisuća Židova, a ne šest milijuna.

Prije nego što je ekskomunikacija ukinuta, čelnici židovskih zajednica i skupine preživjelih logoraša izjavili su da će takav potez biti opasan udarac polustoljetnome vjerskom dijalogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene