Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽIVO iz rimskog Koloseja

Papa predvodi tradicionalnu procesiju Križnog puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Veliki petak Papa predvodi tradicionalnu procesiju Križnog puta u rimskom Koloseju, u spomen na Kristovu muku i raspeće, na mjestu gdje su ubijani prvi kršćani. Pratite prijenos uživo!

Papa Benedikt XVI. rekao je u televizijskom intervjuu na Veliki petak da Crkva treba 'učiniti sve što je u njezinoj moći' kako bi irački kršćani 'mogli ostati u domovini i kako bi odoljeli napasti da se isele, što bi bilo sasvim razumljivo s obzirom na okolnosti u kojima žive', javljaju svjetske agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pune plaće i mirovine U studenom krizni porez postaje dio prošlosti Slika nije dostupna Prikupili gotovo 3 milijarde kuna Zanima li vas u što je uložen novac od harača?

>> Zašto za Uskrs bojimo jaja?

>> Hrvate će ovog Uskrsa hrana koštati kao i prošle godine

Sveti Otac je na talijanskoj javnoj televiziji RAI odgovarao na pitanja iračkih studenata o iseljavanju kršćana koji su žrtve niza napada, poput onoga 31. listopada, za koji je odgovornost preuzela Al Kaida, u kojemu je u asirskoj katoličkoj katedrali u Bagdadu poginulo 46 osoba, prenosi agencija France Presse.

Na pitanje sedmogodišnje Japanke zašto tolika patnja zbog potresa i tsunamija u kojima je poginulo 28.000 ljudi, Papa je pokazao na Isusa i rekao da patnja nije uzaludna, prenio je Reuters.

'Ne znamo odgovore, ali znamo da je Isus patio kao i ti', rekao je Papa, dodavši da možemo biti sigurni kako je 'Bog uz nas i da nam pomaže'.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene