Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bog ima mjesto u svakom dobu'

Papa poziva svećenike da koriste mogućnosti interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je pozvao svećenike da mudro koriste sve mogućnosti interneta u poruci za 44. svjetski dan društvenih komunikacija kojeg katolička crkva obilježava 16. svibnja.

Svećenici moraju mudro iskoristiti jedinstvene mogućnosti koje nude moderne komunikacije i pokazati da ‘Bog ima svoje pravo mjesto u svakom dobu, uključujući i naše’, poručio je Papa. U svojoj poruci Benedikt XVI. donosi vrlo pozitivno stajalište o ‘novim medijima koji nude nove perspektive’.

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Svećenik na TikToku Propovijedaju, pozivaju na molitvu... Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

Vatikan već koristi internet i u siječnju je otvorio kanal na You Tubeu. Od svibnja 2009. je na stranici www.pope2you.net moguće pratiti Papine poruke. Društvena mreža Facebook je za Božić zabilježila dva milijuna posjeta, rekao je msgr. Claudio Maria Celli, predsjednik papinskog vijeća za društvene komunikacije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene