Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio stid i žaljenje

Papa plakao sa žrtvama zlostavljanja na Malti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. 'plakao' je u nedjelju na Malti sa žrtvama zlostavljanja malteških svećenika, izjavio je jedan od sudionika susreta.

Papa se u apostolskoj nuncijaturi u Valletti susreo s osmoricom muškaraca 30-ih i 40-ih godina, malteških žrtava seksualnog zlostavljanja svećenika u mladosti. 'Impresioniran sam Papinom poniznošću. Preuzeo je na sebe sramotu koju su uzrokovali drugi. Bio je jako hrabar. Svakoga od nas je saslušao, molio je i plakao je s nama', rekao je nakon sastanka Lawrence Grech, 37-godišnja žrtva seksualnog zlostavljanja. 'Čak je blagoslovio križ koji nosim', dodao je.

Pročitajte i ovo Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela Ilustracija "Majka puna ljubavi" Susjedi u šoku: Majka snimala petogodišnju kćer i prodavala slike pedofilima

Papa je izrazio 'stid i žaljenje' tijekom susreta na Malti sa žrtvama zlostavljanja malteških svećenika, priopćio je ranije Vatikan. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene