Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijete im peusdo-modeli'

Papa odao počast obiteljima koje i u siromaštvu ostaju zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je odao počast siromašnim obiteljima koje uspijevaju ostati zajedno i u najvećem siromaštvu, susrećući se s poteškoćama koje ih u modernom društvu stavljaju na kušnju.

Na općoj tjednoj audijenciji srijedom na Trgu svetog Petra, Papa je govorio ozbiljnijim tonom nego obično, opisujući situacije siromašnih obitelji koje žive na periferijama urbanih i ruralnih mjesta, a prijete im "pseudo-modeli koji se temelje na konzumerizmu i kultu vanjskog izgleda".

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim"

"Sjetimo se brojnih obitelji koji žive na periferijama velikih gradova ili onih koji žive na selima.... koliko bijede, koliko degradacije. A neki žive u još strašnijim uvjetima - onima u kojima vlada rat, a rat je uvijek strašan i osobito pogađa civile i obitelji. Rat je uistinu 'majka svih siromaštava', rat osiromašuje obitelj, uzima živote, duše, naše najsvetije osjećaje i one koje najviše volimo", kazao je Papa, čije riječi prenose i svjetske agencije, dodavši da socijalna bijeda često uništava obitelji, stavljajući na teške kušnje međusobne odnose njezinih članova.

Na ekumenski dijalog s papom Franjom u Sarajevu dolaze svi pozvani

"A u svemu tome, čak i u takvim najtežim okolnostima brojne siromašne obitelji dostojanstveno ustraju, često se prepuštajući Božjoj dobroti. Čak i u tako teškim uvjetima obitelji uspijevaju ostati na okupu, a to je gotovo poput nekog čuda. Pred takvim obiteljima treba kleknuti jer su pravi primjer humanosti - oni spašavaju društvo od barbarstva", kazao je papa Franjo.

"Ima i onih koji osjećaje i obiteljske vrijednosti smatraju sekundarnim vrijednostima kvalitete življenja, a takvi ništa ne razumiju!", rekao je oštro Papa.

Crkva, poput majke nikad ne smije zatvarati oči pred patnjama svoje djece. I ona, smatra papa Franjo, mora biti siromašna da bi umjela dobro reagirati na toliku količinu bijede oko sebe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene