Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lov' na lažne vizije

Papa objavio 'sveti rat' vidiocima Djevice Marije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. objavio je smjernice za sve koji tvrde da im se ukazala Djevica Marija s namjerom da zaustavi brojna lažna svjedočanstva sa svih strana svijeta, piše Daily Mail.

U svom 'svetom ratu' vrhovni poglavar Crkve odlučio je pomoći biskupima da nauče prepoznavati lažne od istinitih vizija. Prema pisanju medija u nekim će slučajevima biti korištena i pomoć egzorcista kako bi se odredila valjanost svjedočenja pojedinca koji tvrdi da mu se obratila Djevica Marija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen na 40 do 60 godina zatvora Ukrao da plati pobačaj djevojčici koju je silovao Slika nije dostupna Uvrijeđeni katolici Playboyeva isprika zbog naslovnice s pozom Djevice Marije

Papa je zabrinut zbog sve većeg broja ljudi koji prijavljuju ukazanje Djevice Marije, Isusa, kipova koji plaču ili krvare, te raznih stigmi - obilježja koja se tumače kao Isusovi ožiljci. 

Prema novom potokolu u otkrivanju lažaca sudjelovat će i tim psihologa, psihijatara, teologa i svećenika. Od 1905. do 1995. godine prijavljeno je 295 vizija, a svega 11 službeno je priznala i Katolička crkva. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene