Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa naglasio vrijednost ljudskog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI za vrijeme angelusa na Badnjak na Trgu svetog Petra istaknuo je vrijednost života svakog ljudskog bića.

'Rođenje Krista nam pomaže da spoznamo koliko vrijedi ljudski život, život svakog ljudskog bića, od njegova prvog trenutka do njegova prirodnog zalaska', rekao je Papa pozvavši na štovanje ljudskog života u svim njegovim fazama od začeća do prirodne smrti.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Ilustracija Badnjak u nedjelju Vjernici su u velikoj dvojbi ove godine, a često miješaju dvije stvari: "Postoji nepisano pravilo..."

Papin poziv došao je upravo na dan pokopa Talijana Piergiorgia Welbya (60), čiji sprovod je bio civilni jer je Rimska crkva odbila pružiti religijski obred, ocijenivši kako je umro nakon eutanazije. Welby je tražio da umre, nakon što je više od 10 godina bio privezan za krevet i bolovao od mišićne distrofije.

Papa je rekao kako onima koji Isusu otvore srce, On nudi mogućnost da s novim pogledom gledaju na svakodnevnicu. 'Točno, svi smo u prolazu, ali upravo nam je Isus omogućio da se osjetimo u domu na ovoj zemlji posvećenoj njegovom prisutnošću. On, međutim, traži da tu kuću načinimo gostoprimljivom za sve', rekao je Papa.

'Isus je stigao za svakoga od nas i stvorio nas braćom', rekao je Papa.

Papa će u ponoć predvoditi misu u bazilici svetog Petra za koju su odavno nestale ulaznice, njih 8.000 koliko ih je Papinska kuća stavila na raspolaganje vjernicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene