Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa naglasio važnost tradicionalne obitelji

Papa Benedikt XVI. u subotu je na početku svoga posjeta Španjolskoj naglasio važnost tradicionalnih obiteljskih vrijednosti.

Ta je zemlja razljutila Vatikan liberalnim reformama i prihvaćanjem homoseksualnog braka pa je Papa ponovio vatikansku viziju braka kao zajednice muškarca i žene i rekao da je "obitelj jedinstvena institucija Božjega plana i crkva ne smije ne naglašavati njezinu fundamentalnu važnost".

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

Kako javlja agencija dpa, i očekivalo se da se Papa bavi obiteljskim vrijednostima, ne samo zato što je u Španjolsku došao na završetak devetodnevnoga katoličkog Svjetskog sastanka obitelji, već i da bi neizravno kritizirao socijalističku španjolsku vladu koja je prije godinu dana legalizirala homoseksualni brak.

O pitanju homoseksualnih brakova progovorio je i prije izlaska iz aviona kojim je došao iz Rima na međunarodni sastanak o obiteljskim vrijednostima. 

Na novinarsko pitanje o ulozi homoseksualnih brakova u
društvu, papa je za agenciju Associated Press rekao: "U ljudskoj je prirodi da su muškarac i žena stvoreni jedno za drugo i oni čovječanstvu pružaju budućnost".

U ljudskoj je prirodi da su muškarac i žena stvoreni jedno za drugo i oni čovječanstvu pružaju budućnost Papa Benedikt XVI. Benedikt XVI. naglasio je i važnost vjere. "Ponašati se kao da Boga nema, potkopalo bi istinu o čovjeku i upropastilo ugrozilo budućnost kulture i društva", rekao je u pisanoj poruci koju je predao španjolskim biskupima u katedrali u Valenciji, odredištu prvoga dana njegova posjeta Španjolskoj, objavio je dpa.

Obratio se tisućama vjernika okupljenim pred bazilikom Djevice potrebitih i rekao kako obiteljski život mora biti utemeljen na  "slozi" i "ljubavi i vjernosti među roditeljima". Obitelj je, rekao je, "nezamjenjiva" institucija utemeljena na zajednici muškarca i žene.

Reuters javlja da je Papa posjetio i postaju podzemne željeznice Jesus u Valenciji i molio za 42 osobe poginule u ponedjeljak u najtežoj željezničkoj nesreći u Španjolskoj. Rekao je da stradali "počivaju u vječnome miru" i položio vijenac na ulaz u postaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene