Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinut

Papa: Kršćani najizloženiji vjerskim progonima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak na jačanje vjerskih sloboda diljem svijeta, dodavši da su kršćani religijska skupina koja najviše pati zbog vjerskih progona.

Papa Benedikt XVI. svoju je poruku uputio u povodu 44. svjetskog dana mira Katoličke crkve, koji se obilježava 1. siječnja 2011. 'Nažalost, godina koja završava bila je obilježena progonima, diskriminacijom, strašnim nasiljem i vjerskom nesnošljivošću', rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Tvornica duhana - 1 žale se na uvjete British American Tobaco prijeti zatvaranjem pogona u Kanfanaru Papa Franjo (Foto: AFP) Nazvao ih lažnim kršćanima Dirnuo u "osinje gnijezdo"? Smatraju se velikim vjernicima, ali papa za njih ima oštru poruku

>> Vatikan: Prezervativi opravdani i za transseksualce i žene

'Trenutno su kršćani vjerska skupina koja pati najviše zbog progona motiviranih religijom', dodao je Benedikt. Naveo je 'voljeni Irak' kao primjer zemlje u kojoj se događaju 'sukobi i nasilje dok pokušava poćui putom stabilnosti i pomirbe'.

Papa je kritizirao i države u kojima se ne poštuju vjerska prava. 'Bolno je kad se sjetimo da je u nekim područjima svijeta nemoguće slobodno prakticirati vjeru, osim riskirajući život i slobodu', rekao je Papa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene