Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa i poglavar Ciparske pravoslavne crkve surađivat će na uspostavi mira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. i poglavar Ciparske pravoslavne crkve u subotu su se svečano obvezali da će raditi na uspostavi mira na Bliskom istoku, rekavši kako se boje širenja krize koja bi mogla imati "kobne posljedice".

U zajedničkoj izjavi po završetku susreta u Vatikanu, Papa i poglavar ciparske crkve Krizostomos II. rekli su da žele "ubrzati ostvarenje punog jedinstva među svim kršćanima".

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Krizostomos II. je početkom tjedna izjavio da želi posredovati u
dogovaranju susreta između Pape i ruskog pravoslavnog patrijarha Alekseja II., što bi bio prvi susret između jednog pape i ruskog pravoslavnog patrijarha.

Dvojica vjerskih čelnika su rekla da su razgovarala o "teškoćama i podjelama" na Cipru i o sukobu na Bliskome istoku, "gdje rat i sukobi među narodima prijete da će se proširiti i uzrokovati strašne posljedice".

"Naše Crkve žele raditi na postizanju mira, pravde i solidarnosti" na Bliskom istoku, istaknuli su. "Želimo promicati iskreni dijalog među religijama koje žive i djeluju na tom području".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene