Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na zajedničku molitvu

Prvi posjet Europi: Evo koju je, i zašto, Papa zemlju izabrao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo koji je u nedjelju izjavio da zadnjih dana pozorno prati razvoj događaja u Iraku, rekao je kako je za prvi posjet Europi odabrao Albaniju te da će se u rujnu ondje pokloniti žrtvama komunizma, javljaju agencije.

'Pozivam vas sve na zajedničku molitvu za iračku naciju, posebno za žrtve stradale i sve koji trpe posljedice intenziviranja nasilja', rekao je Papa u nedjeljnoj propovijedi. Naglasio je da je potrebno moliti za 'sve koji su morali pobjeći iz svojih kuća, a među kojima su i brojni kršćani', javlja AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Tiranu, glavni grad jedne od najsiromašnijih europskih zemalja posjetit će 21. rujna, najavio je Papa hodočasnicima na Trgu sv. Petra.

Vatikanski glasnogovornik kaže kako je papa Franjo htio da mu prvi posjet Europi bude 'u neku rubnu zemlju' koja je siromašna, a pamti društvene i vjerske progone, javlja Reuters.

Papa Franjo o bivšoj Jugoslaviji: Neke nacije ni ljepilo ne može držati zajedno

Nekadašnji diktator Enver Hoxha proglasio je Albaniju 1967. prvom ateističkom državom. Njegov je režim uništio mnoge džamije, crkve i vjerske knjižnice, a imami i svećenici masovno su lišavani slobode.

Papa Franjo kaže da želi otići na put 'kako bi ohrabrio neku zemlju koja je dugo trpjela posljedice prošlih ideologija'.

Komunizam je u Albaniji pao 1992., a pokojni papa Ivan Pavao II. posjetio je tu zemlju već iduće godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene