Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Govor o stanju svijeta'

Ovo je Papin do sada NAJŽEŠĆI napad na pobačaj, evo što je rekao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo danas je u svom govoru o stanju svijeta pobačaj nazvao užasnih zahvatom.

Papa Franjo kojega konzervativci u rimokatoličkoj crkvi optužuju da ne progovara dovoljno glasno protiv pobačaja, u ponedjeljak je taj zahvat nazvao 'užasnim'.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda KB Sv. Duh i KBC Sestre milosrdnice Stigao nalaz zdravstvene inspekcije u slučaju Mirele Čavajde: "Utvrđeni su proceduralni propusti". Pogledajte što je poručila putem odvjetnice Slika nije dostupna NOVA ODBIJENICA Sabor odlučio: Rekli su "ne" prijedlogu Zakona o pobačaju

Taj dosad najžešći napad na pobačaj izrečen je u godišnjem obraćanju diplomatima u Vatikanu, poznatome kao 'govor o stanju svijeta'.

'Užasno je i pomisliti da ima djece, žrtava pobačaja, koja nikad neće ugledati svjetlo dana', rekao je papa u dijelu govora o pravima djece diljem svijeta.

Papa majkama poručio da slobodno doje djecu u Sikstinskoj kapeli

Iako od ožujka kad je izabran za papu nije ničime dao naslutiti promjenu crkvenoga odnosa prema pobačaju, nekadašnji argentinski kardinal Bergoglio ne govori o njemu tako glasno, oštro ili često kao njegovi prethodnici Benedikt XVI. ili Ivan Pavao II. Njih su dvojica često držali propovijedi o pobačaju koji crkva smatra ubojstvom.

Franjo je uznemirio konzervativce u crkvi kad je u rujnu dao intervju časopisu talijanskih isusovaca (Civilta Cattolica) i rekao da se crkva mora riješiti 'opsjednutosti' pobačajem, kontracepcijom i homoseksualnošću.

Taj odnos u kojem milosrđe nadvladava osudu dezorijentirao je, piše Reuters, konzervativne katolike, posebno u bogatim zemljama poput Sjedinjenih Država u kojima je katolička crkva polarizirana u vezi s pitanjima poput pobačaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene