Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek različitih interesa

Papa je u mladosti imao djevojku s kojom je obožavao plesati tango

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo zaredio se tek u 33. godini života. Do tada je vodio tipičan mladenački život, imao je djevojku, obožavao je nogomet, a posebnu strast gajio je prema tangu.

Novinarka talijanske agencija ANSA upoznala je papu Franju još 2001. te je očarana njegovim stavovima i osobnošću odlučila s njime napraviti poduži intervju imena 'Isusovac' u kojem se, tada 64-godišnji kardinal Jorge Mario Bertoglio, prisjetio svoje mladosti, ali je i dao viziju Crkve kakva treba biti po njegovom mišljenju. 'Intervju je zapravo bio duljine jedne knjige, a na njega smo se odlučili jer, kada je došao za kardinala Buenos Airesa svi su bili očarani njegovom osobnošću i stavovima', rekla je novinarka Francesca Ambroghetti.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja" Papa Franjo u Mađarskoj - 2 Predvodio misu Papa Franjo završio posjet Mađarskoj s porukom građanima: "Braćo i sestre, molim vas, otvorimo vrata"

>> Hrvatski fratar iz Argentine: 'Hrvatski narod dobio je prijatelja'

Iako se isprva nerado odlučio na istup u medijima, papa Franjo ipak je pristao na intervju u kojem je govorio o Crkvi, ali i o svemu što ga zanima izvan nje. 'Bergoglio nije samo velik čovjek koji je vrlo aktivan u zajednici i pomaže siromašnima, nego je i čovjek koji gaji mnoge strasti prema stvarima nevezanima za Crkvu', dodaje Ambroghetti. Voli nogomet, a u mladosti je imao i djevojku s kojom je obožavao plesati tango. 'Tada sam osjetio poziv', rekao je u tom intervjuu papa Franjo opisavši kako je vjera prevagnula da se u 33. godini života zaredi za isusovca.

Odlazak Benedikta XVI. novi papa smatra revolucionarnim potezom kojim je okrenuo stranicu nakon 600 godina povijesti. U svojoj zemlji slavljen je zbog skromnosti, odbio je živjeti u skupocjenjoj biskupskoj rezidenciji, a najčešće je putovao javnim prijevozom. Argentinci ga smatraju herojem siromašnih, a u javnim istupima rijetko kad štedi političare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene