Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak vjere u Boga

Papa Franjo se obratio migrantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u nedjelju na Trgu Svetog Petra predvodio misu prigodom jubileja milosrđa pred 5000 migranata i pozdravio njihov postupak nade i naglasio da svaki od njh donosi Zapadu dragocjenu kultruru i iskustvo potlačenosti.

"Vaša nazočnost na ovom trgu je znak vjere u Boga. Ne dopustite da vam otmu tu nadu i radost življenja", rekao je papa Franjo na kraju nedjeljne molitve i srdačno pozdravio nazočne etničke skupine i osobe koje im pomažu i prihvaćaju ih.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Dragi migranti i izbjeglice, svaki od vas donosi u sebi jednu povijest, kulturu i dragocjene vrijednosti, ali nažalost i iskustva bijede, potlačenosti i straha", rekao je Jorge Bergoglio, govoreći prigodom svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se u kontekstu Svete godine milosrđa slavi kao jubilej migranata.

Papa pridaje veliku važnost prihvatu migranata i već je ovog tjedna toj temi posvetio veliki govor članovima diplomatskog zbora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene