Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan nadzor

NA MISU KROZ DETEKTOR METALA Papa pozvao na globalni mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo u nedjelju je podsjetio na stradanja žrtava terorizma i migranata i pozvao na okončanje ratova u svijetu u tradicionalnoj uskrsnoj poruci gradu i svijetu (Urbi et orbi).

S balkona na Trgu svetog Petra papa Franjo je podsjetio na nedavne terorističke napade u Belgiji, Turskoj, Nigeriji, Čadu, Kamerunu, Obali Bjelokosti i Iraku.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Pozvao je katolike da ne zaborave 'one muškarce i žene koji tragaju za boljom budućnošću i još brojnije migrante i izbjeglice od kojih su mnogi djeca a koji bježe od rata, gladi, siromaštva i društvenih nepravdi'.

Poglavar Katoličke Crkve pozvao je na globalni mir i podsjetio na ratom pogođene zemlje poput Sirije, Iraka, Ukrajine, Jemena, Izraela i Palestinskih područja, Južnog Sudana, Burundija, Mozambika i Venezuele.

Nakon terorističkih napada na Bruxelles pojačan je policijski nadzor u Vatikanu gdje su vjernici prolazili kroz metal detektore prije ulaska na trg. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene