Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki četvrtak

Papa Franjo oprat će noge dvanaestorici zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik svjetskih katolika, 78-godišnji papa Franjo pozvao je svećenike "da odu i nakraj svijeta, u svaki najdalji kutak".

Misa s blagoslovom ulja na Veliki četvrtak prva je u nizu službi kojima se obilježava Uskrs. U četvrtak navečer Franjo će oprati noge dvanaestorici zatvorenika u zatvoru Rebibbia u rimskome predgrađu. Tim se činom podsjeća na postupke Isusa, prema evanđelju po Ivanu, koji je dvanaestorici svojih učenika oprao noge prije Posljednje večere, kad su posljednji put zajedno jeli, što je temelj današnje kršćanske euharistije.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji?

Svećenici koji su isključeni iz Crkve kuju zavjeru protiv Pape

U jutarnjoj propovijedi prve velike uskrsne proslave, na Veliki četvrtak papa Franjo pozvao je katoličke svećenike, njih oko 415.000 diljem svijeta, da svoj posao obavljaju radosno i da ne budu "umorni" i "potišteni".

"Ako je Isus pastir među nama, onda mi ne smijemo biti tužni pastiri, potišteni ili još gore, dosađivati se", rekao je na misi posvećenja ulja na Veliki četvrtak u bazilici sv. Petra u Vatikanu.

Bečki nadbiskup: Moguće je povlačenje papa Franje

Normalno je da se svećenici osjete iscrpljeni, rekao je papa Argentinac i priznao da je i sam katkada umoran. "To je dobar, zdrav umor", rekao je.

Čelnik svjetskih katolika, 78-godišnji papa Franjo pozvao je svećenike "da odu i nakraj svijeta, u svaki najdalji kutak".

Papa je blagoslovio krizmu, mirisno ulje kojim se obavlja pomazanje u nekim katoličkim obredima, a nazočni su svećenici obnovili zavjete. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene