451767
451767
451767
451767
451767

'Oni koji bombardiraju Alep morat će odgovarati pred Bogom'

  • , 28.09.2016., 15:04
  • Autor:
  • komentara

Papa Franjo je rekao da će svi koji stoje iza bombardiranja Alepa, grada što ga već danima iz zraka bombardiraju sirijske i ruske vojne snage, morati "odgovarati pred Bogom".

 
 
 
 
Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP)

"Apeliram na savjest svih odogovornih za bombardiranja, jer će morati odgovarati pred Bogom", rekao je Papa na tjednom obraćanju vjernicima na Trgu svetoga Petra, ne spominjući pritom ni Siriju ni Rusiju.

Franjo je govorio i o "dubokoj boli i ozbiljnoj zabrinutosti zbog događaja" u Alepu u kojemu su zračni napadi sirijskih i ruskih vojnih snaga na istočni dio grada, pod vlašću pobunjenika, potaknuli osudu međunarodne zajednice.

Papa je spominjući Alep kazao da je to "razoreni grad u kojemu djeca, stariji, bolesni, mladi, stari ... umiru... umire jako puno ljudi".

Ponovio je poziv upućen svima da se "svim snagama angažiraju na zaštiti civila" te dodao da je "to imperativ i hitna obveza".

Nedavni zračni napadi na Alep jedni su od najžešćih od početka petogodišnjeg sukoba u Siriji.

Uslijedili su nakon neuspjelog prošlotjednog dogovora i primjene primirja o kojemu su pregovarali Washington i Moskva.

Papin komentar uslijedio je dva dana nakon što su Sjedinjene Države optužile Moskvu za "barbarizam" zbog pokolja u Alepu. U četvrtak je u sirijskim i ruskim zračnim napadima ubijeno 140 ljudi. Gotovo svi su bili civili. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se