Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznovjerje ili...?

Kako je Papa Franjo zbog broja '666' odbio novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo nije bio sretan s činjenicom da je iznos doniranog novca sadržavao broj koji u Bibliji ima izrazito negativno značenje.

Predsjednik Argentine Mauricio Macri želio je donirati više od milijun dolara u dobrotvorne svrhe, no papa Franjo dar je odbio jer je u iznosu bio broj '666'. Naime, argentinski predsjednik odlučio je u ime države donirati točno 16.666 pesosa (oko 1,2 milijuna dolar) zakladi Scholas Occurentes za obrazovanje koju podupire papa, a koju je Franjo osnovao dok je bio kardinala u Buenos Airesu.

Prema Vatican Insideru, publikaciji koja je specijalizirana za praćenje pape, papa Franjo napisao je argentinskom ogranku zaklade da vrate novac. U postscriptumu je napisao: 'Ne sviđa mi se broj 666.'

Novac je vraćen predsjedniku, inače pripadniku desničarske stranke, s kojim Papa ima prilično hladne odnose. Papa je navodno bio posebno iziritiran kada su argentinski mediji donaciju prezentirali kao poboljšanje odnosa između dvaju lidera, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja" Papa Franjo u Mađarskoj - 2 Predvodio misu Papa Franjo završio posjet Mađarskoj s porukom građanima: "Braćo i sestre, molim vas, otvorimo vrata"


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene