Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa otvorio dušu

Papa Franjo očekuje da će živjeti još samo dvije-tri godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moram paziti na svoje živce i svakog im dana davati malo 'mate' (čaj iz Južne Amerike)', kazao je papa Franjo novinarima.

Papa Franjo dao si je još 'dvije tri godine života', a nije isključio mogućnost da prije ode i u mirovinu.

Na povratku u Rim iz posjeta Južnoj Koreji 77-godišnji papa se u zrakoplovu družio s novinarima. Pitali su ga što misli o popularnosti koju uživa u cijelom svijetu, a što se potvrdilo i nakon posjete Dalekom Istoku.

'Gledam na to kao na velikodušnost svih ljudi, božje djece. Trudim se razmišljati o svojim grijesima, greškama koje sam napravio, trudim se da ne budem ponosan. Jer, znam da to sve neće dugo trajati. Još dvije-tri godine, i više neću biti u Božjoj kući', odgovorio je papa, a prenosi Guardian. Dodao je i kako se sada puno prirodnije i lakše nosi s popularnošću dok ga je u prvim danima 'malo plašila'.

Papa do sada nije javno govorio o svojoj smrti, no izvor iz Vatikana otkrio je kako je papa svojim najbližima kazao kako misli da mu je ostalo još nekoliko godina. Spomenuo je također i mogućnost da ode u mirovinu, kao što je prošle godine napravio i njegov prethodnik Benedikt XVI, ako se ne bude osjećao sposobnim za obavljanje papinskih dužnosti.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Korejci oduševljeni: Papi skandirali, pokrenuli meksički val i razvili golem barjak

Napuštanje papinske dužnosti je opcija, iako se ona ne sviđa nekim teolozima, kazao je papa novinarima.

'Do prije 60 godina bilo je nezamislivo da katolički svećenici idu u mirovinu, no danas je to normalno. Tako će biti i s papama. Benedikt XVI je otvorio ta vrata', izjavio je poglavar katoličke Crkve.
Papa Franjo je priznao da ima 'neke probleme sa živcima'.

'Moram paziti na njih, te svoje živce, i svakog im dana davati malo 'mate' (čaj iz Južne Amerike)', našalio se Papa.
Kazao je i kako su izvor njegovih neuroza putovanja jer je 'pravi, kućni tip', a prije nego što je postao papa posljednji je put bio izvan domovine, Argentine, 1975. godine.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene