Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje učenicima

Papa Franjo: Nisam htio biti Papa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Katoličke crkve našalio se kako bi 'samo onaj tko ne voli samog sebe želio biti Papa', a zatim ozbiljno izjavio kako on nije htio postati Papa. Otkrio je i to da u vatikanskom hotelu živi zbog svog psihičkog zdravlja. Ove spontane odgovore 'izmamili' su učenici isusovačkih škola na susretu s papom u petak.

'Nisam htio biti Papa', odgovorio je Franjo djevojčici Terezi. Na početku susreta bacio je papire s pripremljenim govorom i predložio učenicima da mu oni postavljaju pitanja. Djeca su oduševljeno prihvatila njegov prijedlog, a Tereza je dobila odgovor koji nitko nije očekivao.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Svjetski dan mladih Posjet pape u Portugalu u sjeni seksualnog zlostavljanja svećenika: "Ovo je izvrsna prilika za Crkvu da učini nešto" Papa Franjo Uoči katoličkog festivala mladih Papa odgovorio transrodnoj osobi: "Bog nas voli onakve kakvi jesmo"

>> Papa: Bacanje hrane je kao potkradanje siromašnih

Papa Franjo djeci je otkrio kako je teško donio odluku da postane svećenik te da je bilo trenutaka kada se osjećao isprazno, 'bez unutarnje radosti', prenosi AP.

Rekao je da se takvim trenucima uspio oduprijeti jer voli Krista. Objasnio je i zašto nije uselio u papinski apartman. 'Problem je bio u mojoj osobnosti, jer ja moram živjeti s ljudima. Ukoliko živim sam osjećam se izolirano', kazao je.

Papa Franjo prvi je Papa iz reda isusovaca, a poznat je po skromnosti i humanitarnom radu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene