Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papinski bonus

Papa Franjo: Nema premije za 4.000 zaposlenika Vatikana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo odlučio je ne isplatiti takozvani papinski bonus za svakog od 4.000 zaposlenika Vatikana koji su ostali i bez izvanrednog dodatka predviđenog u razdoblju 'prazne Stolice' što je nastupilo odreknućem Benedikta XVI., piše u četvertak agencija I.Media.

Prema tradiciji, zaposlenici u Vatikanu primaju dodatak nakon smrti pape te drugi izvanredni dodatak pri izboru njegova nasljednika.

Tako je u travnju 2005., svaki zaposlenik primio dodatnih tisuću eura nakon smrti Ivana Pavla II., a zatim i 500 eura kada je bio izabran Benedikt XVI.

No kada se u veljači 2013., Benedikt XVI. odrekao papinske dužnosti, talijanski kardinal kamerlengo Tarcisio Bertone uskratio im je dodatak jer papa nije umro.

>>
Papa Franjo imenovao novog đakovačkog i osječkog nadbiskupa

Argentinski papa Franjo, koji zagovara "siromašnu Crkvu za siromašne" odlučio je zaposlenicima uskratiti dodatak za izbor pape i novac usmjeriti u karitativne svrhe.

Papa Emeritus Benedikt XVI., koji se odrekao dužnosti, izjavio je u veljači da su zaposlenici u Vatikanu naporno radili prekovremene sate u vrijeme kongregacija i konklava koje je pratilo 6.000 medijskih djelatnika u Rimu. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene