Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uloga kroz povijest

Papa Franjo imenovao povjerenstvo za proučavanje žena đakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Katoličkoj Crkvi đakon može krstiti, vjenčati, pokopati, propovijedati na misi i nositi pričest bolesnicima.

Papa Franjo imenovao je u utorak povjerenstvo za proučavanju uloge žena đakona u povijesti, a ta odluka bi se mogla pokazati potencijalno povijesnom glede mjesta žene u Katoličkoj Crkvi.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu Papa Franjo Instrumenti života Papa pozvao na manje trošenje novca za vojsku: "Ohrabrimo ljude da polože oružje"

U Katoličkoj Crkvi đakon može krstiti, vjenčati, pokopati, propovijedati na misi i nositi pričest bolesnicima. Ne može služiti sv. misu, ispovijedati i podijeliti bolesničko pomazanje, što su službe koje pripadaju svećeniku.

Povjerenstvo, sastavljeno od 13 članova, među kojima šest žena, biti će zaduženo za izučavanje uloge žena koje su obnašale te funkcije u prvim danima Crkvi, iako neki očekuju preporuke koje bi išle u smjeru davanja veće odgovornosti ženama danas.

"Nakon duboke molitve i zrelog razmišljanja, njegova Svetost je odlučila uspostaviti povjerenstvo o izučavanju žena đakona", priopćio je Vatikan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene