Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Svjetski dan mladih

Papa Franjo stigao u Brazil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo razgovarao je s novinarima tijekom leta za Brazil gorljivo se založivši za 'izgubljenu generaciju' mladih, koji su u još uvijek aktualnoj gopodarskoj krizi masovno ostali bez posla.

Papa Franjo u ponedjeljak se u razgovoru s novinarima koji su ga pratili na putovanju u Brazil, u papinskom zrakoplovu gorljivo založio za mlade, istaknuvši kako postoji opasnost od cijelog budućeg naraštaja mladih bez posla, a istodobno je osudio i 'kulturu odbacivanja' kojoj su izložene starije osobe.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Slika nije dostupna Preuzeo ključeve Rija Papa Franjo posjetio favele u Rio de Janeiru

'Svjetska kriza mladima ne donosi ništa dobro. Postoji opasnost da dobijemo cijeli naraštaj mladih koji nemaju posla', rekao je Papa, podsjetivši na visoku stopu nezaposlenosti među mladim ljudima u brojnim zemljama svijeta te podsjetivši da 'rad svakoj osobi donosi dostojanstvo'.

>> FOTO ELITNE POSTROJBE koje će čuvati Papu!

Argentinski Papa izrazio je žaljenje zbog kulture odbacivanja starijih osoba. 'U današnjem svijetu navikli smo na odbacivanje starijih osoba kao da nam više ništa ne mogu ponuditi. Mladi su budućnost svojih naroda, ali ne samo oni. S druge strane imamo starije osobe koje utjelovljuju životnu mudrost, koji imaju svoje životne priče, obitelji... I njih trebamo. Svrha mojeg putovanja je potaknuti mlade da žive uronjeni u društvo, ali društvo u kojemu će biti i oni stariji', rekao je Papa.

Na Svjetskom danu mladih očekuje se milijun i pol hodočasnika iz cijelog svijeta

Prije ukrcaja u papinski zrakoplov pozdravio je ponaosob svakog od 70 novinara koji zajedno s njim putuju u Brazil na obilježavanje Svjetskog dana mladih (JMJ). Na skupu u Rio de Janeiru, koji se održava pod geslom 'Pođite i učinite mojim učenicima sve narode', očekuje se oko milijun i pol mladih hodočasnika iz 170 država.

U okviru susreta s mladim katolicima na plaži Copacabani i u 'campusu Fidei' u Guaratibi, 40 km od Rija, Papa će posjetiti favelu, siromašnu četvrt, bolnički odjel za liječenje ovisnika o cracku i zatvor. Umjesto na službenim primanjima, vrijeme će radije provesti u razgovoru sa svećenicima.

Više od 30.000 policajaca i vojnika mobilizirat će se za ovaj događaj koji vlasti opisuju kao 'najveću sigurnosnu operaciju u povijesti Rija'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene