Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''iako je to karakteristično...''

Poruka pape Franje: Poručio frizerima i brijačima da ne tračaju s klijentima na poslu

Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP)
Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP) Foto: Afp
Papa Franjo često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a u ponedjeljak je istu poruku uputio vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova ''tračeraja''.

Sveti Otac u audijenciju je primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetoga Martina de Porresa te im, među ostalim, poručio da "ne pokleknu pred iskušenjem govorkanja i ogovaranja", tako karakterističnima za mjesta na kojima obavljaju svoj posao.

Pročitajte i ovo Papa Franjo osudio tračanje - 3 Potrudite se ne tračati Papa Franjo požalio se tijekom nedjeljnog Angelusa: "Tračanje je gora zaraza od Covida" Božinović kod frizera Šef Nacionalnog stožera u Sisku Božinović posjetio frizera, pogledajte kako je to izgledalo i što je rekao nakon posjeta

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati "u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje".

Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Porres, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI. proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima.

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvoreni ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjet Vatikanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene