Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žrtve klevete'

Papa: Danas više kršćanskih mučenika nego prvih stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je rekao da je danas kršćanskih mučenika više nego u prvim stoljećima Crkve i ustvrdio da su oni uglavnom žrtve klevete, što je 'Sotonska rabota'.

Na misi u kapelici Doma sv. Marte u Vatikanu, papa je inzistirao na žrtvi kršćanskih mučenika o kojima je već govorio u nedjelju pred 80.000 vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra.

'Doba mučenika nije iza nas. Možemo čak reći da Crkva danas ima više mučenika nego u prvim stoljećima (svoga postojanja). Toliko je muškaraca i žena klevetanih, progonjenih, masakriranih zbog mržnje prema Kristu: jedan je ubijen jer je podučavao katekizam, drugi jer nosi križ', rekao je Papa.

>>
Papa počinje reformu Crkve imenovanjem kardinalskog vijeća

Napose je osudio 'klevetu' koja je posljedica djelovanja Sotone'. 'Svi smo mi griješnici. No kleveta je nešto drugo. Kleveta želi uništiti djelo Božje u ljudima. ... Ona se koristi lažima da bi napredovala. Kleveta je gora od grijeha, ona je izravan izraz Sotone', rekao je papa Franjo i molio Gospu da 'zaštiti kršćane u ova turbulentna duhovna vremena'.

Prema nekoliko studija objavljenih zadnjih mjeseci, kršćani svih vjeroispovijesti najprogonjeniji su vjernici u svijetu. Najviše je progonjenih u muslimanskom svijetu zbog porasta islamskog fundamentalizma. No postoje i druge diskriminacije i nasilje, primjerice hinduista prema kršćanskoj manjini u Indiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!" Papa Franjo Šire se teorije VIDEO Neobična poruka osvanula na nebu i ostavila ljude u čudu: Papa je prognan ili zatvoren?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene