441454
441454
441454
441454
441454

Pao jedan od najtraženijih talijanskih mafijaša, policiji bježao 20 godina!

Ernesto Fazzalari, drugi čovjek kalabreške mafije 'Ndranghete, u odsutnosti je već osuđen na doživotni zatvor.

 
 
 
 
Ernesto Fazzalari, drugi čovjek kalabreške mafije 'Ndranghete, izmicao je pravdi 20 godina (FOTO: YouTube/Screenshot)
Ernesto Fazzalari, drugi čovjek kalabreške mafije 'Ndranghete, izmicao je pravdi 20 godina (FOTO: YouTube/Screenshot)

Jedan od najtraženijih talijanskih mafijaša Ernesto Fazzalari, drugi čovjek kalabreške mafije 'Ndranghete, uhićen je u nedjelju nakon 20 godina bijega, objavile su talijanske vlasti.

Ernesto Fazzalari (46), koji je već u odsutnosti osuđen na doživotni zatvor, uhićen je rano ujutro u zabačenoj regiji Kalabije, kolijevci zločinačke organizacije 'Ndrangheta, velike suparnice sicilijanske Cose Nostre i napuljske Camorre.

Fazzalari, poručnik superbossa Mattea Messina Denara, je bio u bijegu od 1996., a tri godine kasnije je osuđen zbog mafijaškog udruživanja, otmice, posjedovanja oružja i dvostrukog ubojstva u sukobu klanova u kojima su ubijene 32 osobe u njegovom rodnom gradu Taurianova između 1989. i 1991.

Talijanski premijer Matteo Renzi je na društvenoj mreži Twitter zahvalio sucima i snagama reda na tom uhićenju, a talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano je za Fazzalarija rekao da je jedan od najvažnijih bjegunaca i zaključio da se pravdi ne može pobjeći. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se