Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Panika zbog reklama Cartoon Networka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Sumnjivi paketi" koji su u srijedu doveli do blokade prometa u središtu Bostona, zatvaranja mostova, prometnica i prekida javnog prijevoza, uz aktiviranje pirotehničkih ekipa, policije, FBI-a i drugih javnih službi, zapravo su bili mali elektronički reklamni panoi s kojima Cartoon Network u 10 gradova diljem SAD reklamira novi crtani film "Agua Teen Hunger Force".

Kompanija Turner Broadcasting System objavila je priopćenje u kojem objašnjava kako se radi o marketinškoj kampanji u kojoj su kutije s magnetnim svjetlima postavljene na mostove i druga mjesta. Izrazili su žaljenje zbog togašto je njihovo oglašavanje izazvalo najveću sigurnosnu uzbunu u Bostonu od napada 11. rujna 2001.

Pročitajte i ovo Izgubljen paket - 2 bizarna situacija Nestalo pet kila čokoladica: Evo što su kazali iz Pošte o drami s paketom Izgubljen paket - 2 nevjerojatno U pošti joj ukrali 5 kila čokoladica? "Otvaram paket, a u njemu ničeg što bi trebalo biti"

'Paketi' o kojima je riječ su magnetska svjetla koja nisu
 nikakva opasnost. Žalimo što se pogreškom mislilo da su ona opasna", navedeno je u priopćenju.

Policije je mislila da su male elektroničke  oglasne ploče na
baterijski pogon zapravo neka vrsta improviziranih bombi.

Elektroničke oglasne ploče, umetnute u crne plastične kutije, bljeskanjem svjetala projicirale su likove iz reklamiranog crtića Cartoon Networka.

Nakon što su policijski pirotehničari u prijepodnevnim satima izveli kontroliranu detonaciju prvog pronađenog "sumnjivog paketa", na raznim mjestima u gradu pronađeno ih je još četiri, a poslije ukupno devet.

Pakete koji su poslije  pronađeni pirotehničari više nisu
detonirali.

Guverner Massachusettsa Deval Patrick, gradonačelnik Bostona Thomas Menino i šef policije Edward Thomas, poslijepodne na konferenciji za novinare objavili su kako se radilo o neslanoj šali i prijetili zatvorskom kaznom osobi koja je postavila "sumnjive pakete". Ostali su zatečeni objavom Turner Broadcastinga, osuđujući takvu reklamnu kampanju kao "nečuvenu u svijetu nakon 11. rujna". Gradonačelnik je najavio i podizanje tužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene